Найденов: Не ми е оказван натиск за сделката в Несебър 16.01 | 16:05

Няма политици от ГЕРБ, които да са замесени в случая

От Ралица Стоянова

"От никой по никакъв повод не ми е оказван натиск за сделката в Несебър, нито съм имал разговори". Това заяви министърът на земеделието Мирослав Найденов при изслушването си във временната анкетна комисия за проучване на корупцията по високите етажи на властта, цитиран от агенция "Фокус”.

"Вицепремиерът Цветанов не ми е оказвал натиск, нито вицепремиерът Дянков, нито премиерът Борисов, нито председателят на парламента, нито президентът", категоричен беше Найденов.

 

Няма политици от ГЕРБ, които да са замесени в случая с Несебър, добави още министърът.

Найденов обясни, че е освободил Бисер Дачев, заради това, че директорът на Изпълнителната агенция по горите е бил длъжен да провери сделката.

 "Прокуратурата разследва случая, ако установи, че е далавера, ще бъдат повдигнати обвинения. Има процесуални действия. Ние като екип активно помагаме да се намери цялата истина”, заяви министърът.

 Той защити заместника си Светлана Боянова, като заяви, че тя е подписала документ за урбанизирана територия, а не за територия от горски фонд.

 Министърът заяви, че сделката в Камчия при предишното правителство и тази сделка край Несебър са по сходна процедура.

Боянова, от своя страна, каза, че от документална гледна точка продажба на дюни няма. В преписката никъде не се използва думата дюни.

"На пръв поглед се вижда, че от сделката в Несебър държавата е ощетена с 4 млн. лева", каза депутатът от "Коалиция за България" Мая Манолова.

 Тя попита Найденов дали е вярно, че има още 5 имота, подготвени за продажби по стария ред, които са в близост до имота в Несебър. "Публична тайна е, че са подготвени няколко такива сделки, но другите са стопирани, заради скандала", заяви Манолова.

Тя попита също защо е уволнен бившият директор на Изпълнителната агенция по горите Бисер Дачев, а не зам.-министър Боянова.

 

Водещи

Най-четени