Наказание! Виновникът за взрива в Пловдив може да получи до 8 години затвор 24.02 | 15:39

Продължава издирването на извършителя

От Теодора Кокаланова

Комплексна експертиза ще установява вида на бомбата, поставена в офиса на частния съдебен изпълнител в Пловдив. Офисът на Петко Илиев на ул. "Четвърти януари" в Града под тепетата ще бъде претърсен обстойно. Проверката следва да установи количеството на взривното вещество и механизма, по който е следвало да бъде задействана бомбата.

От значение е и какви евентуални щети е могло да причини избухването ѝ, съобщи говорителят на Окръжна  прокуратура в Пловдив Галина Андреева.

Бомбата бе обезвредена от експерти на МВР след получен сигнал на тел. 112. Според полицията става дума за контролиран взрив на пакета. Няма пострадали хора и не са причинени значителни материални щети. На входа на сградата има охранителни камери, чиито записи са иззети от разследващите, уточни Андреева.

По думите ѝ предстои да се установи дали са отправяни заплахи към Илиев, разпитват се множество свидетели. Законът предвижда търсене на наказателна отговорност за опит за повреждане и унищожаване чрез взрив на имущество на значителна стойност, уточни прокурорът. Продължава издирването на извършителя. Ако бъде заловен и осъден той може да получи от 1 до 8 години лишаване от свобода, съобщи БТА. 

Най-четени