Наказват двама от ГДБОП след убийството на Мирослава 31.01 | 17:59

Дисциплинарната проверка на ръководителя на ГДБОП в Перник е удължена

От Кремена Бедерева

Двама служители на "Главна дирекция за борба с организираната престъпност" (ГДБОП) ще бъдат наказани заради случая с отвличането на Мирослава Николова от Перник.

Това каза пред журналисти министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, след като беше изслушан от вътрешната парламентарна комисия. Цветанов отказа да уточни какво е наложило наказанието. Той посочи, че едното наказание е "порицание", а другото "писмено предупреждение".

Министър Цветанов добави, че дисциплинарната проверка спрямо ръководителя на териториалното звено на ГДБОП в Перник е удължена.

Извънредното заседание на парламентарната Комисия по вътрешна сигурност и обществен ред продължи повече от 2 часа. Изслушването бе във връзка с убийството на Мирослава Николова от Перник и последвалото самоубийство на заподозрения Стойчо, случая в Мировяне и случая Скравена, и е в резултат на постъпило искане на една трета от членовете на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред.

iNews припомня, че Марио Любенов - Заека остава за постоянно в ареста, реши Софийският апелативен съд (САС). Любенов бе обвинен за участие в отвличането и убийството на Мирослава Николова от Перник. Обвиняемият ще бъде изследван от психолози.

Марио Любенов остава единственият обвиняем за смъртта на Мирослава, няма трето замесено лице, твърдят от прокуратурата.

Мирослава Николова от Перник беше намерена мъртва в нощта на 12 януари в околностите на града.

Мирослава изчезна на 7 ноември 2011 г. Към 20 часа тя не се прибрала вкъщи след редовната си тренировка по таекуон-до в залата, която е близо до дома ѝ до стадион "Миньор”. 

Първоначално в медиите тръгнаха слухове за огромен откуп, поискан от близките ѝ. Това стана ден по-късно след изчезването ѝ - на 8 ноември 2011 г.

В следващите дни близките ѝ твърдяха, че е отвлечена, а полицията - че е избягала от къщи, където е имала семейни проблеми. Семейството обясни, че Мирослава не си е взела личните документи, нито телефона, когато е изчезнала от дома си.

Майката на момичето Емилия го издирваше самостоятелно в продължение на дни, като отхвърли версиите на полицията. Изчезването на Мирослава беше свързано с много слухове. Около Нова година шефът на ГДБОП пусна в публичното пространство версията, че е възможно Мирослава да е напуснала страната. Момичето се издирваше и чрез Интерпол.

Водещи

Най-четени