Налагат санкции заради съоръжението на българо-турската граница 21.03 | 14:37

Имало слабости и нарушения с процедурите

От Мая Александрова

"Ще бъдат наложени наказания заради допуснати слабости и нарушения във връзка с процедурите по изграждането на преградното съоръжение по българско-турската граница". Това съобщи министърът на отбраната Ангел Найденов на пресконференция във ведомството.

Той посочи, че е определен кръг от деветима служители с отношение към осъществените процедури и съответно към допуснатите слабости. Сред тях са четирима генерали, трима полковници, един подполковник, както и други служители.

След приключването на дисциплинарните производства ще бъдат наложени наказания, които ще варират от уволнение, през понижаване на военното звание, до предупреждение за понижаване, порицание и обръщане на внимание.

На този етап министърът не посочи конкретни имена.

Той определи като факт, че има допуснати грешки, слабости, нарушения и заяви, че ще бъдат предприети дисциплинарни и административни мерки.

Същевременно Ангел Найденов заяви, че също е факт, че няма сериозни отклонения, които да опорочават изпълнението на отговорността, с която бяха натоварени Сухопътните войски, респективно МО.

"Нямаме от какво да се срамуваме, в това число и аз лично", коментира министърът.

Водещи

Най-четени