Намерената мъртва студентка във Велико Търново е планирала самоубийството си? 10.11 | 19:36

Момичето е повикало родителите си за дипломиране, каквото не е имало

От Цанка Донкова

Намерената мъртва 24-годишната студентка във Велико Търново най-вероятно е планирала самоубийството си. Момичето бе открито от хазяйката тази сутрин.

Студентката се е обадила предишния ден на родителите си и им е казала, че се дипломира. Тя е помолила майка си и баща си първо да минат през квартирата ѝ и после заедно да отидат на церемонията, съобщава в. "24 часа".

Момичето е било последен курс във Факултета по изобразително изкуство на Великотърновския университет, но в този ден нямало насрочено връчване на дипломи, обяснили по-късно на родителите от висшето училище.

Щом приближили Велико Търново, майката и бащата на момичето, което обитавало мансарда на ул."Калоян", започнали да звънят на телефона на дъщеря си, но тя не отговаряла. Тогава се обадили на хазайката, която се качила да провери какво става.

Вратата на мансардата била заключена, но в ключалката нямало ключ. Когато хазайката отключила с нейния, видяла момичето в леглото, завито с шалте. Елена не мърдала. Нямала пулс. Ужасената жена веднага позвънила на 112. На мястото пристигнали медици и полицаи. Не след дълго се появили и родителите.

При огледа по тялото на момичето следи от насилие не са открити. В стаята нямало предсмъртно писмо, но открили тест за бременност, бутилка кола на масата, носел се тежък мирис от силни цигари, най-вероятно марихуана.

Взетите проби за изследване при аутопсията ще установяват каква е причината за смъртта на студентката.

Водещи