Намериха удавилото се в язовира дете 11.05 | 13:52

Извадил го водолаз от екипа, изпратен от София

От iNews.bg

Тялото на удавилото се снощи дете в язовира край Струмяни е намерено. Един от водолазите, участващи в операцията, го намери и извади . Издирването започна в 12:00 ч. днес, като за целта от София дойдоха двама водолази. Един час те търсиха безрезултатно. В 12.50 ч. един от тях намери детето на три метра от язовирната стена, предаде БГНЕС.

Удавилото се дете е четвърто в семейството от ромски произход от село Струмяни. Към 20:00 ч. снощи те играли край водоема, който е с дълбочина от 3 до 4.5 метра, но баскетболната топка паднала във водата, Николай тръгнал да я извади, попаднал във водите, започнал да се дави. Другите деца се опитали да му помагат, подавайки му синджир, но той бил къс и детето не могло да го хване и се удавило.

Момчето играло заедно с по-малкото си братче и още две други деца. До пристигането на водолазите от София, спасители пожарникари от Сандански, Благоевград издирваха детето с лодки и канджи. Първоначално водолазката се оплака, че няма никаква видимост в езерото, тъй като водата е мътна и едва вижда уредите. Малко по-късно колегата й водолаз откри тялото на детето.

Водещи

Най-четени