Напрежение около откриването на македонски културен клуб в Благоевград 27.10 | 20:07

Кметът на града обясни, че събитието ще бъде от частен характер

От iNews

Все повече се засилва напрежението около намерението за откриване на македонски културен клуб на името на Никола Вапцаров в Благоевград. Кметът на града Илко Стоянов обясни, че няма заявено законово намерение за такова откриване. И уточни, че събитието в неделя ще бъде от частен характер в частно помещение, предаде НОВА.

Покана да присъства е получил и той, но няма да я уважи. Да присъства обаче се очаква лидерът на опозицията в Северна Македония Християн Мицкоски, като след откриването на клуба учредителите възнамеряват да направят шествие до паметника на Гоце Делчев в центъра на Благоевград.

"Някакви хора ще се съберат, ние живеем в свободна държава. Няма никакво официално събитие, което да се случва на територията на община Благоевград. Няма никаква сграда, която да е поискала да се превърне в културен център. В крайна сметка, приоритет на държавата, на съдебната власт, прокуратурата, респективно, е дали някой извършва антидържавна дейност. Не притежавам пълномощията, с които мога да спра хора да се съберат някъде на частно събитие, подчертавам”, посочи Стоянов.

 

Водещи

Най-четени