Напрежението в Бобов дол расте, блокираха напълно достъпа до ТЕЦ-а 20.01 | 15:45

Миньорите вече си искат всички пари накуп, Манолова отново отиде при тях

От iNews.bg

Часове продължава блокадата на ТЕЦ "Бобов дол" от съкратените от рудник "Бабино" миньори, които протестират заради неизплатените си обезщетения и ваучери за храна. Протестът започна вчера и продължи и днес. Недоволните съкратени служители на мината са отрязали напълно достъпа на товарните автомобили, обслужващи ТЕЦ-а около 10:00 ч. тази сутрин. След инцидент, при който цистерна за малко да прегази няколко от протестиращите, в 11:25 часа бе блокиран и главният портал на ТЕЦ "Бобов дол”.

По обяд започнаха преговори с посредничеството на омбудсмана Мая Манолова, предаде БГНЕС. Тя пристигна в 12:25 часа, посрещнаха я с аплодисменти. При предишната стачка на миньорите от рудник "Бабино” през октомври м.г., Манолова влезе с тях в рудника под земята и стоя с тях там докато не започна изплащането в "кеш” на забавените им заплати.

Вчера съкратените отхвърлиха предложението на ръководството в лицето на изпълнителния директор Харалампи Златанов, обезщетенията им да бъдат изплатени на 6 равни вноски. Те вече искат да си получат всичко дължимо накуп и веднага.

Водещи

Най-четени