Напръскаха български туристи със сълзотворен газ в Босилеград 20.04 | 17:54

Нападната е туристическа група от София, която по същото време обядвала

От Елена Кирилова

Български туристи от София са били напръскани със сълзотворен газ в Босилеград. Това заяви председателят на КИЦ-Босилеград Иван Николов, цитиран от агенция "Фокус”.

По думите му става дума за група от 70 души, която била под ръководството на туроператор. Туристите пристигнали в града тази сутрин и след кратка разходка в града се настанили в предварително уговорен за обяд ресторант.

Докато гостите обядвали в заведението влязло криминално проявено лице и започнало да пръска във въздуха сълзотворен газ.

Туристите започнали да се задушават и панически напуснали ресторанта. В заведението е имали и десетина души от местното население. Няколко души от работещите на мястото са припаднали от задушаване.

Медицинска помощ в Здравния дом в Босилеград са потърсили девет души, а полицията е успяла да арестува веднага заподозрените лица - Игор Христов, Сашо Маринов и Ивица Тодоров.

Срещу тях е образувано досъдебно производство.

Според гражданите и собствениците на съседните заведения твърдят, че става дума за преднамерена провокация, насочена срещу зачестилите през последните години туристически екскурзии.

Хората смятат, че целта е да се сложи край на туристическия поток от България към Босилеград.

Водещи

Най-четени