Нараства броят на катастрофите и жертвите с АТВ 31.08 | 19:00

Водач със стаж загива тази седмица в следствие на катастрофа с АТВ

От Ивелина Георгиева

Зачестяват пътнотранспортните произшествия с АТВ-та и жертвите вследствие от тях. Това каза Алекси Кесяков, секретар на Държавно-обществената комисия по безопасност на движението, предаде агенция "Фокус".

Опитен водач тази седмица е загинал при управление на АТВ без регистрационни номера. Той е навлязъл в лентата на насрещното движение и се е ударил в товарен автомобил, след което умира, посочи Кесяков.

По думите му повечето хора си мислят, че АТВ-то е безопасно, защото служи за покачване на адреналина и за изпитване на удоволствие. Според специалиста това е много погрешно схващане, защото загиват хора, а подценяването на опасностите изиграва лоша шега.

Още една катастрофа е станала тази седмица, в която загива 59-годишен велосипедист. Катастрофата е станала заради несъобразена скорост от страна на неправоспособен и непълнолетен водач на мотоциклет, който блъска велосипедиста.

Неправоспособният водач е шофирал на третокласен път с мотоциклет с неустановена марка, сглобяван от различни мотори, без регистрационна табела, технически неизправен и без светлини.

Вероятно този младеж е сглобявал този мотоциклет дълго време, вероятно го е изпробвал многократно по улиците на селото, докато се стигне до този инцидент, предполага Кесяков.

Възмутителното според него, е че много хора са станали свидетели на инцидента, дори близки на мотоциклетиста и никой не е реагирал.

Водещи

Най-четени