Народното събрание с нов информационен център за граждани 08.12 | 07:08

Центърът ще према сигнали, запитвания и декларации, адресирани до парламента

От Силвия Стоядинова

Нов Информационно-административен център на Народното събрание ще започне работа от днес във фоайето на сградата на пл. "Княз Александър І” № 1.

Центърът е създаден по проект "Модерна парламентарна администрация в услуга на обществото” по договор № А09-31-144 С/ 12.06.2009 г. от Оперативна програма "Административен капацитет”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

Главният секретар на Народното събрание Иван Славчов ще представи резултатите от изпълнението на проекта и ще открие парламентарния информационно-административен център.

Информационно-административният център (ИАЦ) е обособен на принципа на едно място за достъп на граждани, обществени организации и юридически лица до всички звена на парламентарната администрация и всички постоянни парламентарни комисии.

Центърът ще приема и регистрира сигнали, предложения, запитвания, заявления, декларации, подписки, адресирани до Народното събрание, ще предоставя информация за работата на парламента, парламентарните комисии и народните представители и ще приема и регистрира заявления за достъп до обществена информация, която е създадена или се съхранява от Народното събрание.

Водещи

Най-четени