Народът масово кара без книжки! За 4 дни спипаха 40 души в София 09.05 | 11:21

По празниците 17 хванати с алкохол зад волана, а трима - дрогирани

От iNews.bg

Само в рамките на 4 дни "Пътна полиция” в София е хванала 40 неправоспособни шофьори зад волана. Проверките са част от продължаващите полицейски операции срещу "джигитите" на пътя, при които органите на КАТ са констатирали общо 96 нарушения на Закона за движение по пътищата. Това става ясно от прессъобщение на МВР.

По време на проверките при 17 от водачите са отчетени положителни проби за употреба на алкохол, а при трима полевият тест за употреба на наркотици и упойващи вещества е показал положителен резултат, гласи бюлетинът на КАТ.

За превишена скорост са санкционирани четирима водачи. 200 шофьори пък са заснети в нарушение с автоматичните системи за контрол на пътното движение.

Шофиране на автомобили в технически неизправно състояние, е установено при два от случаите, а пет коли са били с тъмни стъкла, което е в нарушение на правилника.

Без задължителната застраховка "Гражданска отговорност” са хванати 25 души, сочи още справката.

Проверките за спазване на Закона за движение по пътищата от служители на отдел "Пътна полиция” – СДВР, продължават в режим на нулева толерантност към нарушителите. Пътните полицаи отново напомнят на частниците в движението да спазват правилата и да бъдат толерантни на пътя.

 

 

Водещи

Най-четени