Насилникът на студентката от НБУ е сирийски гражданин 25.01 | 11:05

Мъжът е влязъл нелегално в страната и предаден на агенцията за бежанците

От Кремена Бедерева

Сирийски гражданин е задържан за изнасилването на студентката край Нов български университет (НБУ) в София на 3 януари. Това съобщи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, предаде Агенция "Фокус”.

Мъжът е влязъл нелегално в страната, задържан е на 1 май 2011 г. от Гранична полиция - Елхово, на 7 септември е предаден на Държавната агенция за бежанците. Тяхното становище се изготвя, но е щяло да бъде отрицателно на кандидатурата му за бежанец.

На 15 януари в рамките на час разлика, са получени сигнали за грабеж на две жени в различни входове около Нов български университет. Извършени са процесуално-следствени действия, направен е и ДНК – профил и на други лица, за да се установи извършителят.

Ако сирийският гражданин бъде осъден, ще излежи присъдата си в български затвор. Момичето е съдействало през цялото време на полицията.

Има и задържано лице по случая с убийството на 12-годишното момче от видинското село Лагошевци. Извършват се процесуално-следствени действия. Задържаният е признал за извършеното престъпление.

iNews припомня, че тази сутрин стана ясно, че има задържан за изнасилването на 23-годишна студентка край Нов български университет на 3 януари, съобщиха от СДВР.

Момичето беше изнасилено в близост до НБУ. Насилникът я издебнал, докато излизала от сградата на НБУ след лекции на смрачаване. Момичето твърди, че нападателят е мъж от арабски произход. Районът, в който е извършено престъплението, не е осветен.

Първоначално изнасилването не беше огласено от МВР. През миналата седмица, в отговор на депутатски въпрос, Цветанов отхвърли подозренията, че МВР укрива случая с думите, че "работи с жертвата отначало".

Но действията на полицията не можели да се съобщят публично. 

 

Водещи

Най-четени