Наш журналист ранен в Сирия 01.03 | 14:42

Репортери от България, Русия, Канада и Китай са попаднали под обстрела на „Джебхат ан Нусра”

От iNews.bg

Български журналист е бил ранен в Сирия. Става въпрос за Борис Анзов от "Медия Мост България". Той е ранен в ръката вследствие на снаряд, който паднал на 100 метра от него. Инцидентът е станал в град Кенсаб, съобщава самият Анзов пред "24 часа”.  

Той е част от група чуждестранни журналисти, сред които и българи, които са попаднали под огъня на терористите в северната част на Сирия. Инцидентът е станал в района на провинция Латакия. Според информация на сирийската правителствена армия зад атаката стои терористичната групировка "Джебхат ан Нусра”, която е свързъна с "Ал Кайда”.

Огънят по района, където се е намирала групата чуждестранни журналисти е дошъл откъм турската граница. Става въпрос за 8 снаряда. Те са били изстреляни от района на селишето Дама в околностите на Идлиб, съобщава говорителят на руското Министерство на отбраната Игор Конашенков, цитиран от ТАСС.

Според думите му отделните снаряди са паднали на разстояние между 150 и 400 метра от мястото, където са се намирали журналистите по време на обстрела. Няколко от тях са били леко ранени. За щастие няма нито един по-сериозно пострадал, а става въпрос за повърхностни рани. Според наличната към момента информация сред пострадалите има българи, канадци и китайци.

Водещи

Най-четени