Наша пенсионерка върти публичен дом и трафик на бели робини в Брюксел (СНИМКИ) 20.07 | 16:39

Цялата престъпна група е задържана при мащабна акция на полицията в Силистра

От iNews.bg

Наша пенсионерка върти публичен дом в Брюксел. Паралелно с това тя е и шеф на престъпна група, занимавала се с трафик на жени от България за Западна Европа. Това е установено вследствие на мащабна полицейска акция, приключила с множество арести.

Операцията в страната ни е реализирана на 18 юли на територията на Силистра. Целта е била неутрализиране на организирана престъпна група, занимавала се с трафик на хора с цел сексуална експлоатация. Акцията е проведена от служители на сектор "Трафик на хора" в ГДБОП и колегите им от Русе, Разград, Силистра, Добрич. В действията са включени и полицаи от ОДМВР-Силистра и РУ-Тутракан. Тя е във връзка с международна полицейска операция в изпълнение на молба за правна помощ от Кралство Белгия и водено там наказателното производство срещу организирана престъпна група от български граждани за извършени от тях престъпления, свързани с трафик на хора с цел сексуална експлоатация и пране на пари.

Установена е лидерката на групата – С.Й. На 76 години, както и петима нейни помагачи. Изяснено е, че повече от 15 години дамата е пребивавала в Белгия и е стопанисвала публичен дом в Брюксел. В хода на проведените действия у нас са извършени претърсвания на 5 адреса на територията на Силистренска област. Оттам са иззети документи, в това число и нотариални актове, вносни бележки, извлечения от банкови сметки, банкови преводи, над 164 000 евро и близо 600 лева, мобилни телефони, лаптоп, канабис и други вещи и предмети, съотносими към предмета на разследване.

Установени и са разпитани двама свидетели и две жертви на престъпната схема. С постановление на прокуратурата мярката за задържане на С.Й. и нейната сътрудничка С.З. на 49 години е удължена до 72 часа. Работата по документирането на случая продължава, предстои Окръжната прокуратура в Силистра да внесе искания в Силистренския окръжен съд за вземане на мерки за неотклонение "задържане под стража".

Водещи

Най-четени