Наши медалисти презентират модерния петобой в столичния парк „Възраждане“ 21.09 | 11:32

По желание публиката ще може и да се пробва в някой от спортовете

От iNews.bg

Двамата български медалисти от завършилото наскоро в Мексико Световното  първенство по модерен петобой ще бъдат част от презентацията, която  родната федерация организира в понеделник в парк Възраждане в Зона Б 5.  На комплекса Спортна София ще бъде изграден специелен щанд, където  желаещите ще могат не само да се запознаят, но и да се пробват като  умения в няколкото спорта обединени от модерния петобой.

Всеки ще може да опита дали има точно око в стрелбата със специалните  лазерни пистолети или да хване шпагата за виртуален дуел. Майстори на  фехтовката в атрактивни одежди пък ще направят възстановка на боеве с  истинско оръжие, а за малчуганите се предвидени мечове от безопасен  плексиглас. Специална мултимедия пък ще представя в подробности всеки  едни от спортовете в петобоя: фехтовка, плуване, езда, стрелба и бягане.  Демонстрациите и срещите са част от големия празник, в който са  предвидени изяви в общо 30 различни спорта.

Бонус за присъстващите ще е възможността да се срещнат, да разговарят и  да се снимат с българските герои от Световното първенство по модерен  петобой в Мексико. Явор Пешлеевски и Тодор  Михалев ще бъдат на щанда и  ви очакват за да разкажат повече за шампионата, за своите любими  дисциплини и за бъдещия си труден път към Олимпиадата в Токио 2020. До  тях ще са и младите таланти на българския петобой, които само след  десетина дни заминават на Олимпийските младежки игри в Буенос Айрес -  Зорница Стоилова и Христо Панайотов ще представят страната ни в  Аржентина следващия месец, като Зорница има пето място на Европейско  първенство за девойки до 19 г. в Полша тази година, а Христо е с бронз  от олимпийската квалификация в Чехия този сезон.

Тъй че не пропускайте шоуто на модерния петобой в почивния ден –  понеделник от 13:00 ч. в комплекс "Спортна София" на Зона Б 5.

Най-четени