Наши моряци станаха "заложници" на кораба си в Пакистан 23.12 | 18:13

Плавателният съд е изтеглен на брега и го режат за скрап, а екипажът е изоставен

От Диана Цветкова

Десетима български моряци са блокирани на кораб в Пакистан без храна, вода и ток.

Дни преди Рождество Христово мъжете са закотвени на кораба в Карачи, превръщайки се в заложници на отношенията между бившия и настоящия собственик на плавателния съд, съобщава Нова.

Носът на кораба, плаваш под флага на Маршалските острови е отрязан за скрап, докато екипажът е бил на борда му.

Това са съобщили нашите моряци на своите близки, изпращайки им SMS-и с молба да потърсят помощ чрез медиите. За драмата на пакистанска земя разказа една то съпругите на българите, която не пожела лицето ѝ да бъде показано.

"Продавач и купувач не са се разбрали за цената и ние стоим като заложници." Това гласи SMS, който жената е получила от съпруга си, който от два месеца е на кораба, собственост на руска фирма.

По думите ѝ корабът е бил изкаран на плажа в Карачи, за да бъде нарязан на скрап, като носът му вече е отрязан, а моряците седят на него без ток, храна и вода.

Освен българи, на борда на кораба има още 12 украински моряци.

Агент на нашите моряци е фирма "Ви Шипс" – България, с офис в Бургас. В офиса на фирмата обаче не е намерен никой. Никой не е отговорил и на позвъняванията на оставения за контакти мобилен телефон.

Роднините на моряците се надяват да получат информация от агентиращата фирма за това каква ще е съдбата на екипажа, който няма средства, за да се прибере от Пакистан.

Водещи

Най-четени