Наши строители може да строят стадиони за Мондиала в Катар 17.05 | 21:04

В Доха са обсъдени възможностите за сътрудничество в областта на икономиката, енергетиката, земеделието, транспорта и инфраструктурата

От iNews.bg

България може да участва със свои строители в изпълнението на многомилиардната инвестиционна програма на Катар във връзка с Мондиал'2022. Това е станало ясно по време на срещата на премиера Бойко Борисов с изпълнителния директор на Висшия комитет за подготовката на Световното първенство по футбол "Катар 2022" Хасан Абдула ал-Зауади, съобщиха от правителствения пресцентър.

Борисов се е запознал и с някои от крупните проекти, които предстои да бъдат изградени през следващите няколко години от чуждестранни компании.

В Доха премиерът е придружаван от вицепремиера Румяна Бъчварова и министрите Владислав Горанов, Лиляна Павлова, Десислава Танева, Божидар Лукарски, Ивайло Московски, Даниел Митов и Теменужка Петкова.

Борисов и българските министри обсъждат с катарските си колеги възможностите за насърчаване на двустранното търговско-икономическо сътрудничество и за задълбочаване на отношенията в областта на икономиката, енергетиката, земеделието, транспорта, инфраструктурата.

 

Водещи

Най-четени