Не жена, а млад мъж е изгорял в автомобила си след катастрофата край Симитли 30.09 | 10:10

Появи се нова версия как са протекли събитията

От Цанка Донкова

Не жена, а млад мъж от с. Полена е изгорял в автомобила си при жестоката катастрофа, станала вчера (29 септември) край Симитли заради изпреварване на каруца.

Първоначалната информация твърдеше, че при инцидента, станал на прав участък между Симитли и пътен възел Брежани–Крупник, лек автомобил е настигнал каруца и при опит да избегне удар с нея е излязъл от пътя.

Каруцата е била застигната и от друга кола, която, за да избегне удара, е навлязла в лентата за насрещно движение и се е блъснала в движещ се по нея лек автомобил. Втората кола се е запалила и по-късно газовата ѝ бутилка е избухнала.

При инцидента се твърдеше, че е загинала шофьорката на овъглената кола, но се оказва, че зад волана е бил млад мъж.

При челния удар на място загива и водачката на първата кола, а пътуващият на предната седалка до нея 21-годишен син е транспортиран до МБАЛ-Благоевград с фрактура на ръката, настанен е в отделението по ортопедия.

Каруцата, заради която станаха двете катастрофи, не е открита на местопроизшествието. Такава е хронологията на сблъсъка според официалното съобщения на ОД на МВР снощи, публикувано в 21:15 ч, съобщава регионалният сайт Struma.bg.

По непотвърдена информация ситуацията е обратна. Тоест колата, която се е взривила, е настигнала каруцата, след което е навлязла в насрещното и е ударила челно другия автомобил.

Каруцата, заради която станаха двете катастрофи, не бе открита на местопроизшествието.

Водещи

Най-четени