Не забравяйте чадъра! Очакват ни превалявания 01.03 | 07:12

Максималните температури ще бъдат между 15° и 20°

От iNews.bg

Март ще започне с топло, но динамично време. През деня краткотраен дъжд ще превали на много места в страната, а в Югоизточна България и ще прегърми. Преди обяд в Източна България все още ще духа юг-югозападен вятър, докато в останалата част от страната вятърът ще започне да се ориентира от запад и ще отслабне. Минималните температури ще бъдат 6° и 11°, максималните – между 15° и 20°. Атмосферното налягане ще продължи да се понижава и ще бъде по-ниско от средното за март. 

Над Черноморието облачността ще е значителна и на места, главно след обяд ще превали слаб дъжд. Преди обяд ще духа умерен южен вятър, който след обяд ще се ориентира от запад. Максимална температура на въздуха: 16° и 19°. Температурата на морската вода е 7°-9°.

Вълнението на морето ще бъде 2 бала. Над планините преди обяд облачността ще е значителна и на места ще превали дъжд, над 1800 метра - сняг. След обяд над масивите от Западна България облачността ще намалее до предимно слънчево време. Ще духа бурен юг-югозападен вятър, който в ниските планински части ще започне да се ориентира от запад и ще отслабне. Максимална температура на височина 1200 метра около 10°, на 2000 метра – около 3°. 

През следващите дни ще остане сравнително топло, макар че температурите постепенно ще се понижават. Времето ще е типично за март – динамично, с чести промени. В сряда ще има променлива облачност, на места, главно в южната половина от страната - с превалявания от дъжд. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, в Дунавската равнина - до умерен. В четвъртък облачността ще се увеличи и вплътни. Вятърът ще се ориентира от югоизток.

През деня само на отделни места ще има слаби превалявания. Привечер от запад валежите ще се активизират и през нощта срещу петък и в петък до обяд ще обхванат цялата страна; по-съществени ще са количествата валеж в източните райони. От северозапад, с усилване на вятъра, ще застудява и на места в западната част на Предбалкана и високите полета в Западна България през нощта и в ранните сутрешни часове е възможно дъждът да премине в сняг. След обяд в петък постепенно валежите ще спират, а през нощта срещу събота и облачността от запад ще се разкъса и намалее.

Водещи

Най-четени