Не знаят къде е Заека, обвиняем за убийството на Мирослава от Перник 24.10 | 13:43

Нито адвокатите му, нито родителите му са разговаряли с него

От Кремена Бедерева

Единственият обвиняем по делото за убийството на Мирослава Николова от Перник - Марио Любенов-Заека, е в неизвестност. Нито адвокатите му, нито родителите му са разговаряли с него през последните две седмици.

Пред dariknews те обясниха, че са силно притеснени от факта, че прокуратурата не дава информация за това къде се намира Любенов и се страхуват за здравето и живота му.

Междувременно на заседание в парламента депутатите отхвърлиха искането на лидера на ДСБ Иван Костов вътрешният министър Цветан Цветанов да обясни официално дали Любенов е изчезнал.

Последната среща между Марио Любенов и майка му Елка Георгиева е на 6 октомври в Ловеч, където Заека е приведен, за да му бъде изготвена психиатрична експертиза по делото за убийството на Мирослава.

Вече повече от две седмици Елка няма информация какво се случва със сина й: "Притеснена съм, защото той от 10-и октомври трябваше да бъде изписан. Според думите на прокурора той вече е приведен от Ловеч и вече се губи по трасето. Няма го. Страхувам се в какво състояние ще го върнат".

След като Елка Георгиева не получава сведения за сина си, започва сама да го търси. След случайна среща с наблюдаващия прокурор по случая Пламен Найденов той отказва да даде информация за местонахождението на Марио, както и да разговаря с родителите му. Потърсихме за коментар прокурор Найденов, но до момента той не отговаря на телефона си.

Диана Ангелова - съдебният защитник на Любенов, също не получава информация от отговорните институции: "Може да е навсякъде конвоят. Повече от 20 дни - не може да има конвой от Ловеч до София и да не се знае къде е. Решила съм да отида до Софийския централен затвор, някой просто трябва да ми даде информация".

Единствено разследващият полицай по случая Радослав Михайлов опроверга твърденията за изчезването на Любенов и лаконично поясни: "Не мога да ви кажа къде в момента е той - между Ловеч и Перник, най-общо казано така".

 

Мирослава Николова бе отвлечена на 7 ноември миналата година, а тялото ѝ бе открито на 12 януари.

Заека е единственият обвиняем за извършител на убийството. Другият от заподозрените извършители Стойчо Стоев - Чочо се самоуби пред очите на полицаите при извършване на повторен оглед на дома му.

Водещи

Най-четени