Не могат да си поделят Калфин 14.01 | 13:13

Социалистите от Монтана обявиха бойкот – искат си го кандидат на Евроизборите

От Филипа Тодева

Безпрецедентен спор чий кандидат за евродепутат ще бъде Ивайло Калфин е напът да се развихри между БСП и АБВ на Георги Първанов.

От няколко дни е ясно, че Калфин, който вече се оттегли като водач на българските социалисти в ЕП, ще бъде в листата на АБВ на европейските избори.

Късно снощи обаче общинската конференция на БСП в Монтана го е номинирала за водач на листата на партията за предстоящите избори на Европейски парламент. Калфин бил подкрепен от 143 от общо 149 делегати, макар че главният секретар на БСП Димитър Дъбов се е опитал да разубеди делегатите.

Снощи той обяснил, че Калфин не желае да бъде водач на листата на БСП и смята да се кандидатира с отделна листа. Повечето от делегатите в Монтана обаче не приели това становище и заявили, че подкрепят кандидатурата на Калфин за водач на листата на БСП, предаде БТА.

Решението за номинация на настоящия евродепутат и бивш кандидат за президент на БСП Ивайло Калфин ще бъде предложено на Областния съвет на БСП в Монтана и на Националния съвет на партията.

Водещи

Най-четени