Не намериха мини в двора на арестувания от френския легион 22.02 | 11:39

Открити са две пушки и пистолет, за които обаче има разрешително

От iNews.bg

Засега не са намерени незаконни оръжия или взривни вещества в имота на Иван Пачелиев от тополовградското село Орешник, които се барикадира в къщата си и стреля по полицаи при опита да му бъде връчена призовка. Това казаха от Районната прокуратура в Тополовград.

Пачелиев притежава 2 дългоцевни оръжия и пистолет, за които има разрешително. Документите обаче ще се проверяват е уточнил наблюдаващият делото прокурор Христо Джонджоров, предаде БНТ. Процесуално-следствените действия огледи, претърсване и изземване ще продължат и днес. Те са били предизвикани от подозрения на разследващите след реплики при задържането на мъжа.

Междувременно от прокуратурата съобщиха, че е повдигнато обвинение на 35-годишният бивш легионер. Текстът предвижда лишаване от свобода до 3 години или поправителен труд. В сила също от снощи е 72-часовата мярка "задържане под стража" постановена от прокуратурата. Предстои обвинението да внесе искане за за налагане на постоянна мярка за неотклонение "задържане по стража" спрямо Иван Пачелиев.

Водещи

Най-четени