Не се подлъгвайте по слънцето! Облечете се добре 17.03 | 08:00

Умерен и на места временно силен вятър ще донесе по-студен въздух

От iNews.bg

Последният работен ден от седмицата също се очертава да е доста приятен от метереологична гледна точка. Единственото, което ще ни притеснява, е умереният, а в Източна България и временно силен вятър от север-северозапад, с който за кратко ще проникне по-студен въздух.

Преди обяд на места, главно в източната половина от страната ще превали дъжд, в Предбалкана, Добруджа и Лудогорието - сняг. Над Западна България облачността ще е разкъсана, намаляваща временно до слънчево. След обяд вятърът чувствително ще отслабне, а до вечерта в повечето райони ще утихне.

Максималните температури ще са между 8 и 13 градуса.

Над планините облачността ще е предимно значителна и на отделни места ще има слаби превалявания, предимно от сняг. В следобедните часове над масивите от Западна България облачността ще се разкъса. Ще духа силен, по билата временно и бурен северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 0 градуса, а на 2000 метра – около минус 5 градуса.

По Черноморието ще преобладава облачно време и на места ще превалява дъжд. В следобедните часове валежите ще спрат и облачността ще се разкъса. Ще духа умерен до временно силен северен вятър, който след обяд ще отслабне. Максимални температури на въздуха: 8-10 градуса. Температурата на морската вода е 6-8 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Водещи

Най-четени