Невиждан екшън и обиди в НС: Радостин Василев нарече годеника на Лена "рогоносец" и показа СМС от нея 23.11 | 13:31

Радо Гела обяви, че ще сезира прокуратурата заради съобщение, което получил от Бориславова и поиска дори да се прекрати заседанието на Парламента, но вместо това получи наказание от председателстващия

От iNews.bg

Депутати си спретнаха каруцарски спор по време на днешното пленарно заседание. Повод стана създаването на временна комисия за защита правата на психично болните пациенти. Това стана причина народни представители от "Възраждане", както и отцепникът от "Продължаваме промяната-Демократична България" (ПП-ДБ) Радостин Василев да се гаврят с колегата си Искрен Митев. Те започнаха да намекват, че и той има психично заболяване.

Гаврата към Митев и, фактически, към психично болните предизвикаха вълна от възмущение от страна на негови съратници от ПП-ДБ. Недоволство изрази и Мирослав Иванов, годеник на Лена Бориславова, на когото наскоро тя роди дете.

Радостин Василев обаче излезе на трибуната и обяви: "Мирослав Иванов – пазил съм го една година да взимам отношение по негови изказвания, защото знам какво му е на това момче. Той да излиза тук и да говори за морал! Той, Лена Бориславова и Кирил Петков унищожиха морала в политиката по най-безобразния начин. Рогоносецът беше заместник-председател на парламента, защото по парапетите е била неговата..."

Тук председателстващата заседанието Росица Кирова спря микрофона на Василев.

Думите му обаче, изглежда, са довели до светкавична реакция на Лена Бориславова, която бе началник на кабинета на Кирил Петков, когато той бе премиер. Тя бе и депутатка от ПП-ДБ. Само десет минути след думите на Радостин Василев той отново излезе на трибуната, за да съобщи, че получил заплашително съобщение от Бориславова.

Василев дори поиска да се закрие пленарното заседание заради въпросното съобщение, което пристигнало току-що.

"Тя явно си мисли, че може да пише на мен, както на Борисов и на Деси Атанасова", изкоментира Василев и прочете следното послание от Лена Бориславова: "Тъкмо да си помисля, че не можеш да паднеш по-ниско и хоп – намираш нови дъна. Нищо. Ще почакам. Ще си изчезнал."

След това Радостин Василев размаха таблет и заяви: "Така ли е изчезнал Алексей Петров, искам да попитам. Вижте го съобщението! Как може да ме заплашва някаква жена със съобщение. Сега ще подам сигнал срещу нея в прокуратурата. За много по-малко нещо аз съм подсъдим в момента, без да заплашвам никой. Как точно ще изчезна аз?"

За думата "рогоносец" Росица Кирова пък наказа Василев със "забележка".

А Искрен Митев излезе на трибуната и се обърна към Кирова: "Обяснете на г-н Василев, че една жена може да заплаши само друга жена, и е много странно, че той се чувства заплашен от една жена."

Водещи

Най-четени