Неделино бедства. Дъждовете откъснаха села 18.01 | 16:00

14 деца не могат да се приберат по домовете си, след като р. Кичуковска заля път

От Диана Цветкова

Проливни дъждове откъснаха села в община Неделино, която обяви бедствено положение.

Повече от денонощие в общината продължава да вали, като падналите количества са между 100 и 200 литра на квадратен метър, каза кметът на Неделино Стоян Беширов, цитиран от агенция "Фокус".

Дъждовете активизираха свлачища, заляха или подкопаха пътища. Река Кичуковска е излязла от коритото си и е заляла пътен участък между град Неделино и с. Крайна, прекъсвайки достъпа до селата Раевица, Учерума, Тънка бара, Върлино, Козарка, Крайна и Ангелови колиби.

14 деца, които пътуват с ученически автобус до Неделино, не могат да се приберат по домовете си в селата Тънка Бара, Върлино и Козарка.

"Родителите са известени, при децата има учители, раздадени са храни и напитки. Ако до края на деня не се намери начин децата да бъдат извозени, се обмисля вариантът да бъдат настанени в общежитие в града, или в частни домове", обясни Стоян Беширов.

По думите му пътят е прекъснат в същия компрометиран участък, който пострада от проливните дъждове миналата година. Информирани са полицията и пожарната, на място е и работна група, като се прави всичко възможно да се ограничат пораженията върху инфраструктурата.

В община Неделино вече е в сила бедствено положение заради проливните дъждове.

Водещи

Най-четени