Недоволството в Дупница придобива застрашителни размери 14.10 | 20:24

Жителите заплашват с нови блокади, ако Бат Сали прекрачи прага на парламента

От Теодора Кокаланова

Очаква се протестиращите в Дупница отново да блокират главен път E79 в знак на недоволство от разпределението на мандатите след провелите се предсрочни парламентарни избори на 5 октомври. Полицейското присъствие в района остава засилено. 

И днес жителите на града отново са били призовавани чрез патриотични песни да се съберат на площада на барикадите за поредния протест срещу влизането в 43-тото народно събрание на Александър Методиев от ДПС, по-известен като Бат Сали.

На главния път Е79 са били разположени дори полицейски патрули, предаде агенция "Фокус". Десетина полицаи застанали пред жп прелеза, през който протестиращите трябвало да преминат, за да излязат на главен път Е79. Кметът на Дупница Методи Чимев и представители от политически сили отново са били на мястото, за да подкрепят съгражданите си. 

Протестиращите са носили национални трибагреници и постери с надпис: "Вземете си Бат Сали в ЦИК", "Дупница няма да бъде на Бат Сали", "От ДПС могат и магаре да изберат". Очаква се и в следващите дни гражданите на Дупница да изразяват своето недоволство. 

 

 

 

 

 

 

Водещи

Най-четени