Нелепо! Валери от Баница се натрови с баница 04.11 | 16:45

Момчето е в болницата в Бяла Слатина

От Цанка Донкова

Нелеп инцидент е сполетял 18-годишният Валери Георгиев от Баница. Момчето е прието в болницата в Бяла Слатина, след като се е натровил с баничка, алармираха разтревожени родители.

Единадесетокласникът учи в професионалната гимназия по транспорт "Коста Петров" в село Борован. Вчера (3 октомври) по време на учебно занятие той е припаднал на чина си. Момчето е транспортирано до спешния център в Бяла Слатина, където му е направена промивка на стомаха и му е включена система. Лекарите са категорични, че причината за влошеното здравословно състояние на тийнейджъра е погълнатата храна. Същия ден Валери закусвал баничка с кисело мляко, купена от магазин в близост до школото.

От гимназията в Борован потвърдиха за случая. Заместник-директорът Людмил Иванов заяви, че са изпратили докладна за инцидента до началника на регионалния инспекторат по образование във Враца Галина Евденова. Той увери, че техният възпитаник вече е добре и днес е бил на училище.

Роднините на единадесетокласника са решени, че ще търсят правата си и ще подадат сигнал в агенцията по безопасност на храните, за да няма подобни инциденти с деца, допълва tribali.info.

Водещи

Най-четени