Нели Върбанова: Борислава не е била пипана 25.10 | 17:17

Аз казвам истината, категорична е тя

От Теодора Кокаланова

Унизителният обиск над студентката Борислава повдигна множество въпроси и "разбуни духовете" в обществото и социалната мрежа. Едни подкрепиха трогателната версия на момичето, а други заявиха категорично, че търси медийно внимание. За първи път обаче станахме "свидетели" на разказа на полицая - Нели Върбанова, обвинена в полицейския произвол. 

"Спрях автомобила за проверка в 3:30. Стана ясно, че две момчета имат регистрации в МВР за криминални деяния - за кражба, грабежи и хулиганство", сподели Върбанова пред Нова телевизия. 

Тя бе категорична, че приятелят на Борислава не е човекът с когото тя се появява по телевизията. "Той беше задържан за проверка. В регистрите на полицията Борислава присъства като извършител на кражба с наложена глоба", каза още Върбанова. 

Тя допълни, че автомобилът е бил спрян за проверка, тъй като същият ден е било станало тежко престъпление. "Самата марка на автомобила, която се използва често за престъпления, наложи спирането на колата. Поканих Борислава да излезе от автомобиала и я попитах дали има опасни вещи в нея. Тя каза "не", но аз съм длъжна да се уверя", отбеляза Върбанова. 

Полицаят потвърди, че е погледнала в чантата й. "Якето тя сама си го свали и аз го опипах с потупващи движения. Не съм я карала да вдига нагоре суитчера си. Когато тя излезе от автомобила единият джоб на панталона й беше обърнат, което ме наведе на мисълта, че в него е имало нещо, което тя е изхвърлила и не си е прибрала джоба", каза още Върбанова. 

Тя отсече, че Борислава не е била пипана и полицаите не са били груби при проверката. "Самата Латинова нямаше никакви претенции към тази проверка. Отидохме в районното и тя написа сведение, в което няма нищо от заявеното от нея по телевизията. Явих се на детектор на лъжата, защото аз казвам истината", категорично заяви Върбанова и уточни, че Борислава е попитала дали това ще стигне до баща й, защото ще има последствия, ако той разбере с кого е била. 

Водещи

Най-четени