Немислимо! Има видео на деца, които извършват ритуал по обезглавяване 03.11 | 20:28

Клипът бил заснет в Пазарджик

От Цанка Донкова

Немислимо е, но се оказва, че съществува видео, на което малки деца участват в ритуал по обезглавяване. Още по-фрапиращо се оказва, че въпросният клип е сниман в у нас - в Пазарджик.

"Видях видеоклип, който представлява ритуал, при който дете на 7-8 години, облечено в бяло, е на колене, а зад него дете в черно облекло с бутафорен меч извършва ритуал по декапитация (обезглавяване). Това заяви Петко Колев, секретар на сдружение "Дружба Родина”, съобщава агенция "Фокус".

"Този ритуал се извършва в Пазарджик и по време на него възрастни хора приветстваха случващото се. Струва ми се, че такъв тип ритуали и с участието на деца в тях е крайно обществено опасно", посочи Колев.

Той заяви още, че въпросът с видеоклипа ще бъде отнесен до правителството и по-конкретно до министър-председателя, освен това – и до Главното мюфтийство.

"Държавата с нейните органи би трябвало също да се самосезира", смята Колев. Той допълни, че това е случай, който е показателен за процеси, които се случват в една част от обществото.

Водещи

Най-четени