Ненчев: Няма вариант да не можем да си пазим небето 01.04 | 16:32

Разглеждат се 3 различни варианта за нови изтребители, ще имаме и 12 боеспособни МиГ-29

От iNews.bg

Никога не е имало вариант България да не е в състояние сама да охранява въздушното си пространство. Аз никога не съм изпитвал такова съмнение. Това обяви министър6ът на отбраната Николай Ненчев. От думите му става ясно още, че с придвижването на процедурите за закупуване на нови изтребители, както и двигатели за нашите МиГ-29, се прави много повече – не само ще можем да охраняваме сами небето си, но и да осигурим на пилотите необходимите часове, за да се чувстват сигурни, казва Ненчев, цитиран от БГНЕС.

Относно процедурата за новите изтребители Ненчев обясни, че към момента са налице 3 проекта, които включват както закупуването на чисто нови самолети, така и на такива втора употреба. Всичките варианти задължително ще бъдат подложени на широко обсъждане. Целият проект ще бъде предоставен и на Народното събрание, обеща Ненчев.

Паралелно с това ще бъдат модернизирани и поне 12 от нашите МиГ-29. След като преминат ремонта, те ще бъдат напълно боеспособни, а и ще могат да работят в синхрон с партньорските ВВС от НАТО, обясни Ненчев.

Водещи

Най-четени