Ненчев: Такова привикване не е уважително (СНИМКИ) 22.11 | 14:04

Има и други начини да се проверяват подписи на министри, категоричен е той

От iNews.bg

Министърът на отбраната в оставка Николай Ненчев е поредният, който бе привикан в Столичното следствие. По думите му се наложило да потвърди дали подписът на един документ е негов. Става въпрос за решение на Министерския съвет от преди година.

"Това е от средата на 2015 г. мисля, че в края на май. Даже не си спомням много от съдържанието на документите, защото ежедневно минават доста такива, но подписът е мой. Спомням си, че на едно от заседанията на Министерски съвет коментирахме темата и беше представено това нещо като спешно и необходимо за страната.

Мисля, че стана въпрос, но не си спомням в какъв формат е било – дали по време на заседание на МС или преди това. Но си спомням, че имаше такъв момент, в който се запознах или пък той (бел. ред. Москов) ми каза, че има спешна необходимост. Това е повече от година и половина, не си спомням. Документът очевидно е автентичен, подписът е мой", коментира Ненчев на излизане от следствието.

Според него обаче подобен начин на привикване не бил никак уважителен. Категоричен е, че проверката на подписите би могла да стане и по друг начин.

1810051

"Не е уважително, защото това е позиция, за да създаде усещане, че някой е решил да предприеме конкретни действия, тоест някакви знаци към обществото. Струва ми се, че има и друга формула да привикват целия кабинет тук, за да потвърдят дали имат подписи. Очевидно се предприемат конкретни действия, но това са знаци към обществото, че ето виждате ли има воля в момента", коментира още министърът.

Водещи

Най-четени