Ненчев няма да подава оставка като военен министър 27.02 | 17:38

БЗНС настоява за единство на Реформаторския блок

От iNews.bg

"Заявяваме категоричната си подкрепа за водената от министър Николай Ненчев патриотична и евроатлантическа политика в сферата на националната сигурност". Това гласи позицията на БЗНС, разпространена до медиите, приета на днешното събрание на партията от Реформаторския блок.

Ръководството трябваше да реши днес дали да подкрепи подписания вече от премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов анекс към споразумението за съвместно управление между ГЕРБ и РБ, както и дали БЗНС да се оттегли в опозиция заедно със своя лидер и министър.

"Приемаме като изключителен успех упражняваната от него (Ненчев) власт", подчертават земеделците. Те изброяват постигнатите от лидера си цели в Министерството на отбраната: разбити корупционни схеми, категорична воля за разсекретяване на досиетата на комунистическото военно разузнаване, извършената геостратегическа промяна на ориентацията на България и връщането й в лоното на демократичния цивилизован свят и скъсване с евразийския проект, приемането на програмата за модернизация на армията в условията на надвиснали заплахи.

"В този смисъл оставката му не стои на дневен ред за БЗНС. Заявяваме, че всяка атака срещу лидера ни и министър на отбраната приемаме като атака срещу всеки един от нас, срещу БЗНС и РБ", гласи позицията.

"Даваме мандат на лидера ни да води преговори за намиране на ефективно решение и запазване целостта, силата и първоначалния смисъл на РБ”, заявяват още от партията на Ненчев.

 

Правим всичко възможно да запазим целостта на РБ, заяви Ненчев.

Водещи

Най-четени