Нечувано! Дърво смаза кола, а потърпевшият се оказва длъжник 08.07 | 10:07

Мъжът получава 1000 лева обезщетение, а трябва да даде на виновните 1205 лева

От iNews.bg

Нечувано! Дърво смаза кола, а потърпевшият се оказва длъжник. Действието започва през 2009 година и продължава и до сега. Журналистът Ясен Бориславов е пътувал с баща си по Ботевградско шосе, когато върху колата му е падала изсъхнала топола. Двамата остават невредими, но колата е смазана. Бориславов завежда дело заедно с още един човек от съседния автомобил, пострадал и окървавен от тополата, съобщава Нова телевизия.

Оказва се обаче, че четири дълги години преди инцидента общината и Агенция "Пътна инфраструктура” (АПИ) спорят кой да се погрижи за изсъхналото дърво.

Две години делото на Ясен Бориславов не тръгва. През 2012 г. това най-накрая се случва, а година по-късно съдът отсъжда очевидното – тополата е изсъхнала, била е безстопанствена, виновни са общината и АПИ. Те са осъдени да платят обезщетение на Бориславов.

Парадоксалното обаче е, че е осъден и той, защото не доказал, че е достатъчно уплашен от топола, която е можело да го убие. Така журналистът получава обезщетение за морални вреди от 1000 лева, но дължи 1205 лева на виновните. Пътната агенция дори задейства съдебен изпълнител и така наскоро мъжът разбира, че са взети пари от банковата му сметка за дело, което е спечелил.

Водещи

Най-четени