Неяснота около взрива в Горни Лом - още не е ясен броят на пострадалите 01.10 | 19:32

Една от ранените жени е със счупена ръка

От Христина Рафаилова

Все още не е ясен броят на пострадалите при взрива във фабриката в Горни Лом. За момента е сигурно, че две жени са пострадали. Едната от тях се е разминала със счупена ръка и няма опасност за живота й. 

Тока каза кметът на община  Чупрене Ваньо Костин  цитиран от "Фокус". Градоначалникът  каза, че в момента  достъпът до предприятието е отцепен. Специализираните органи са на мястото на инцидента, като никой не се допуска на 4 км от  фабриката.  Костин уточни, че във фабриката са се оптимизирали  взривни материали. 

Заводът произвежда взривни вещества за граждански цели и утилизира боеприпаси. Към мястото незабавно са насочени екипи на полицията и пожарната. Уведомена е Инспекцията по труда.

Властите успокояват, че хората в селото не застрашени.  По разпореждане на главния прокурор на Република България на място са изпратени следователи от Националната следствена служба.

Към мястото на инцидента пътуват главният секретар на МВР Светлозар Лазаров и директорът на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението” главен комисар Николай Николов.

От МВР съобщиха, че сигналът за инцидента е на тел.112 в 17:05 часа

Водещи