Никой не е видял убийството на Петър Божилов 17.12 | 08:24

Няма пряк свидетел. Двамата мъже са намерени мъртви на 20 метра един от друг

От Диана Цветкова

Няма пряк свидетел на инцидента в Плана планина, при който смъртоносно се простреляха шефът на Национална спортна база Петър Божилов и 71-годишен мъж.

Това каза директорът на СДВР ст. комисар Валери Йорданов пред bTV. Към момента все още не е установена самоличността на другия загинал човек.

"71-годишният мъж не е член на ловната дружинка", уточни Йорданов. Пред Нова телевизия той посочи, че двамата мъже не са се познавали.

Изяснено е, че възрастният човек се е появил по-рано в неделния ден и е влязъл в спор с друг от участниците в лова. Твърдял, че дружинката не бива да е на това място в Плана планина.

Ловецът обаче не му обърнал внимание, а по-късно той 71-годишният е срещнал Божилов и е започнал спор и с него. Не е ясно обаче за какво са се карали и какво точно се е случило, тъй като няма пряк свидетел на самия инцидент.

Двамата са намерени мъртви на около 20 метра един от друг.

"Не е установена намеса на трето лице по време на спора", каза още комисар Йорданов.

И двете оръжия – пушка и пистолет, с които са се простреляли мъжете, са законно притежавани. Тепърва ще се уточнява дали участниците в кървавия спор са употребили алкохол.

Петър Божилов и 71-годишният мъж бяха открити мъртви в неделя (16 декември). Сигналът за инцидента е подаден около 16,30 часа.

49-годишният Петър Божилов е изпълнителен директор на Националната спортна база от ноември 2009 г., като по негово време бяха довършени "Арена Армеец" и "Спортпалас". Бил е национален състезател по гребане.

Водещи

Най-четени