Никой не е разговарял с "Атака" за съставянето на кабинет 15.05 | 13:20

Партията няма да участва в коалиция с ДПС, повтори отново Волен Сидеров

От Кремена Бедерева

Нито една политическа сила все още не е водила разговори с "Атака" във връзка със съставянето на кабинет, заяви лидерът на партията Волен Сидеров на пресконференция на партията, информира БТА.

Сидеров декларира позицията си, че такива разговори трябва да бъдат прозрачни и мястото им е в Народното събрание.

Лидерът на "Атака" подчерта, че националистите ще държат категорично на мерките, разписани в програмата им срещу колониалното робство. Който и да състави кабинет, ще настояваме да започне да изпълнява в тази посока стъпките. Той беше категоричен, че "Атака" няма да участва в коалиционни форми с ДПС.

Сидеров стои на позицията си, че ГЕРБ не трябва да управлява повече, тъй като управлението им е показало много негативни страни и не трябва да продължава. Освен това лидерът на "Атака" държи на ревизия на правителството на ГЕРБ и ще поиска комисията по корупцията в следващия парламент да се занимава специално с това и да има наказани и осъдени от управлението на ГЕРБ.

Едно от първите неща в следващото Народно събрание ще бъде свалянето на имунитета на Цветан Цветанов, надявам се правораздавателната система да отиде докрай и да имаме осъден министър и да се прекрати порочната практика за подслушване, коментира Сидеров.

Сидеров смята, че няма реална опасност да се повтори ситуацията с разцепването на парламентарната група на "Атака", както стана в предишното Народно събрание. Сега ситуацията и разпределението на силите е различно, посочи той.

Според него най-голям интерес от касиране на изборите имат ГЕРБ, защото ще могат да замажат далаверите си, както и други формации, които имат интерес да създават хаос и да съсипват патриотичния вот.

Водещи

Най-четени