Никола Минчев: Целим да управляваме, но не на всяка цена 03.01 | 19:27

"Трябва да се обединим около политиките, целите и принципите. Едва тогава може да се говори за персонален състав на Министерски съвет. Не сме коментирали конкретно персоналния състав на правителството", обясни едно от лицата на ПП

От iNews.bg

"Не сме подходили по начин, който да поставя непреодолими пречки за съставяне на правителство с втория мандат. Подходихме максимално конструктивно."

Това заяви в ефира на бТВ заместник-председателят на Народното събрание от "Продължаваме промяната" Никола Минчев.

"Още през декември миналата година анонсирахме кой ще е кандидатът за премиер. Дадохме достатъчно време на обществото и другите парламентарни групи да се запознаят с нашето предложение. При ГЕРБ не беше така - кандидатът им за премиер стана ясен едва когато отиде да вземе мандата от президента. Винаги сме канили всички парламентарни групи на разговори по приоритетите на евентуално управление", допълни Минчев.

От думите на Никола Минчев стана ясно, че това което "Продължаваме промяната" ще предложи за гласуване, няма да е проект на решение, а декларация. Ако тя не получи подкрепа в Народното събрание, "Продължаваме промяната" няма да предлага проектокабинет и ще върне мандата неизпълнен.

"Трябва да се обединим около политиките, целите и принципите. Едва тогава може да се говори за персонален състав на Министерски съвет. Не сме коментирали конкретно персоналния състав на правителството", добави Минчев.

"Искаме да управляваме страната, но не на всяка цена, не сме готови на безпринципни компромиси", уточни Никола Минчев.

Водещи

Най-четени