Николай Марков: Аз съм най-тъпият руски шпионин 15.06 | 11:00

Пеевски държи Борисов с компромати, Борисов също има компромати за Пеевски, заяви лидерът на "Величие"

От iNews

,,Ние сме новият полъх, да са ми благодарни, че дойдохме тук, че дойдохме непроектирани от никого. Влезнахме в момент на революционна ситуация.''

Това заяви председателят на партия ,,Величие'' Николай Марков в предаването на Сашо Диков в ефира на ,,Евродикоф''.

Партията изненада всички с резултата си на изборите, като събра над 4% гласове и влезе в парламента.

 

 

По отношение на твърдението, които Марков е изказал пред журналистът Мартин Карбовски, че ,,Единственото спасение на България е ДПС да дойде на власт'', той обясни така:

,,Казах го за да се види, че ДПС винаги са управлявали държавата. Ако им дадем властта, ще се види, че тя винаги е била в техните ръце. Бойко Борисов ли ще направи правителство или Делян Пеевски чрез Борисов?'', попита полковникът и заяви, че не лидерът на ГЕРБ, а че Пеевски ще управлява Пеевски.

,,Защото познавам кадрите. Пеевски държи Борисов с компромати по много линии. Борисов също има компромати за Пеевски'', посочи Марков като аргумент за твърденията си.

 

 

,,Ние сме новия полъх, вместо да са ми благодарни, че дойдохме тук, че дойдохме непроектирани от никого, влезнахме в момент на революционна ситуация'', заяви лидерът на ,,Величие''.

Николай Марков сподели, че е поел всичките разходи по предизборната кампанията, тъй като не била скъпа.

,,С много труд стигнах до парламента. Посетихме 50 града, 3 държави, правихме го публично, онлайн'', продължи той.

,,Не сме конкуренция с Костадинов- те са проруска партия с позиция излизане от ЕС, НАТО. Ние нямаме такива позиции. Един човек, когато не може да се усмихне на слънцето, той не може да мисли. Аз каквото и кажа, всички се захващат за нещо'',заяви още Марков.

,,Най-тъпият шпионин на Русия - това е най-правилното определение за мен'', съгласи се шеговито Марков с твърденията на водещия Сашо Диков. Марков бе обвинен за привърженик на проруската идеология, след множество публикувани през годините фейсбук постове, в които той показва ,,симпатии към Москва''.

Много нападки за руски пристрастия се изхвърлиха към партията. По отношение на въпроса дали политическата сила има нещо общо с руските служби, Марков отговори:

,,Всички имаме общо с руските служби. Правиха ми вече проверки от ДАНС по два сигнала- на БОЕЦ и Расате. Проверката на ДАНС ще покаже и допълни:

,,Никакви пари не съм взимал от нито една държава. Преподавател съм в ,,Нов български университет''.

Лидерът на ,,Величие'' обясни, че от 17 години няма нищо общо с НСО, нито със службите, нито с каквото и да е било. Той определи нападките към него като черен пиар.

,,Това са стари манджи'', доуточни той.

"Искаме да построим АЕЦ "Белене” за три години. Ние поемаме отговорността за това", продължи Николай Марков.

По думите му, в момента в Турция се правят два реактора с руско гориво, които ще захранват България.

"Трябва ли да се захранваме от Турция с руски реактор от руско гориво, а в България да не искаме да има руски реактор с руско гориво?”, каза Марков.

Марков допусна, че Борисов може да промени политиките си около предоставянето на оръжия за Украйна и не отрече възможност да подкрепят кабинет с мандат на ГЕРБ, но уточни, че искат конкретика по време на разговорите.

"Нормалното е да изслушаме предложенията на Борисов, не може да подкрепим нещо, което не знаем какво е. Искаме да разберем г-н Борисов, разчетено правителство - какви намерения има, кога да ги прави тези намерения, какви решение да се вземат и какви очаквания има за българската държава. Когато чуя тези неща, мога да дам информиран отговор каква е моята позиция”, каза той.

Марков отбеляза, че познава лидерите на партиите, които влизат в Народното събрание, но не е разговарял с тях до момента и допълни, че Пеевски и Борисов нямат нищо общо с евроатлантизма.

"Не знам какво е дефиниция на евроатлантизъм. Аз съм млад политик и не ги разбирам тези неща, евроатлантизъм е една "купешка” дума”, каза той.

Лидерът на "Величие” изтъкна, че не са против НАТО и Европейския съюз (ЕС), но са против начина, по който "се експлоатират” в България.

"20 години минаха от членството ни в ЕС и НАТО, тук не се е случило нито нещо европейско, нито нещо НАТО-вско. В този смисъл разпознаваме по векторите два различни субекта - проруски и прозападни, но не виждаме кой е пробългарски”, допълни той.

 

Най-четени