Николай Младенов притеснен 21.02 | 13:19

"И никога, никога, никога лявата олигархия не трябва да управлява тази страна"

От Кремена Бедерева

"Бих искал да Ви обърна внимание, г-жо председател, че съм сериозно притеснен от това, което се случва". С тези думи започна министърът на външните работи Николай Младенов, който взе думата по време на гласуването на оставката на кабинета "Борисов" в парламента.

Младенов бил притеснен от серията изявления от опозицията как хора заплашвали с протести пред тяхната централа.

"Това е партия с дълбока традиция и много добре ги знае тези неща. Знае как се сменят имена, знае как се организира държава машина на репресия, знае как в това НС изгонва собствените си коалиционни партньори", припомни Николай Младенов.

"Аз съм сериозно притеснен. Видяхме през последните седмици как е способна да публикува и да коментира мерките, които ще предприеме и как да се използва всяка дума, която е казана. Дълбоко конспиративна партия, която трябваше да бъде забранена преди години, за да имаме автентична левица", каза още Младенов.

"Преди 3-4 г. това управление се изправи срещу всички схеми, които задушаваха. Не можахме да се справим, г-жо председател", продължи външният министър.

"Не се страхувайте от това, което те казват. Изправете се гордо и кажете - "Не, вашето време свърши безвъзвратно". Нас не ни е страх да отидем на избори - вас ви е страх", призова Николай Младенов.

Той продължи с ретроспекция на минали събития, като отбеляза, че този път планът няма да успее, защото сега България е страна-членка на ЕС, на НАТО.

"Ние дискутираме в парламента как и по какъв начин да се промени ситуацията в България. Ние отговаряме на исканията на обществото, което се изправи навън.

Никога досега политическа партия не е поемала отговорността, както се прави сега и го прави по начин, по който всеки от нас би се гордял", категоричен бе Николай Младенов.

Според външния министър всеки член на ГЕРБ е изтърпял през годините обиди и хули, които е изтърпял.

"Невъзвръщаемо е положението, в което тези подсвиркващи хора отляв, ще управляват държавата", смята Младенов.

"И никога, никога, никога лявата олигархия не трябва да управлява тази страна", завърши Николай Младенов.

Водещи

Най-четени