Николай Николов стана зам.-министър на труда и социалната политика 25.03 | 18:03

Бившият управител на НОЙ е бил съветник на президента Първанов и зам.-министър в кабинета на Виденов

От iNews.bg

Бившият управител на НОИ от 1996 до 2000 г. Николай Николов е назначен за зам.-министър на труда и социалната политика със заповед на премиера Бойко Борисов. Това съобщиха от пресслужбата на Министерски съвет.

Николай Николов е магистър по икономика от Руската икономическа академия в Москва. Специализирал е социално осигуряване, социална политика и публична администрация в Обединения Виенски институт, в Харвардския институт за международно развитие и др., става ясно от разпространеното до медиите CV на Николов.

Преподавател е в УНСС в София. Автор е на редица статии, учебници и сборници в областта на труда и социалната политика. В периода 2003–2012 г. е бил секретар по социалната политика на президента Георги Първанов.

 

Новият зам.-министър е бил член на Надзорния съвет на Националната здравно осигурителна каса - НЗОК. От 1996 г. до 2000 г. е бил управител на Националния осигурителен институт – НСИ. В периода 1993-1996 г. е бил зам.-министър на труда и социалните грижи в правителство на Жан Виденов, показва справката.

Водещи