Николай Цонев: Политиката на ГЕРБ беше всеки ден да има сензация 13.10 | 18:50

Една от тези сензации е бил и показният му арест

От Елица Елефтерова

Политиката на правителството на ГЕРБ беше всеки ден да има някаква сензация. Това заяви бившият министър на отбраната Николай Цонев пред "Нова телевизия”.

Една от тези сензации бил показният му арест. Цонев беше, категоричен, че с тази акция не са успели да го сломят, защото е военен. Заради поведението му тогава, днес, когато го спират граждани по улиците и го поздравяват.

Според него действията на бившия министър на отбраната Аню Ангелов са проява на реваншизъм, защото разговорите за универсалната машина за метални конструкции, са водени 5-6 години преди Цонев да стане министър.

"Когато аз встъпих в длъжност отново започна да се говори на тази тема. Имаше предложения от генералния щаб тогава да се закупи тази машина”, коментира той.

Относно контрааргументите на опозицията, Цонев отговори, че такива е нямало. "Нямаше контрааргументи. Започна от ваш колега журналист в тази сфера, който стана изключително близък на тогавашния министър Младенов, че са отнети пари от бюджета на ВВС за закупуване на някаква машина”.

За бежанската криза Цонев заяви, че не трябва да чакаме да дойдат американците и да ни обучат, а направо да вземем от съседните държави-членки на НАТО готови екипи, които да строят кампуси и по този начин за около два месеца да се реши бежанската криза.

Най-четени