Нинова: БСП иска оставката на Пламен Георгиев от КПКОНПИ 04.04 | 13:13

Утре ще внесем подписка в парламента с искане за отстравянето му, както и на неговия заместник заради неуредици с имотните декларации, заяви лидерът на социалистите

От iNews

Днес премиерът Бойко Борисов спаси от отговорност Пламен Георгиев, като му остави вратичка за измъкване, съветвайки го или да си подаде оставка, или да излезе в дълъг отпуск. Разбира се, Пламен Георгиев веднага се възползва от тази вратичка и излезе в отпуск. Това е начин да се замете случая и да се забрави от обществото. Ние от БСП не приемаме това решение. Ние настоявахме за неговата оставка. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на брифинг в централата на партията.

Ето защо смятаме още утре да внесем подписка в парламента с искане за отстравянето на Пламен Георгиев от КПКОНИ, както и на неговия заместник заради неуредици с имотните декларации. Напомням ви, че Георгиев беше избран от ГЕРБ, ДПС, ОП и Воля. Ние бяхме против неговия избор и начина, по който бе създадена комисията, допълни Нинова и обяви, че няма да влязат в парламента, а просто ще внесат подписката.

Лидерът на социалистите обяви, че ще предложи няколко мерки за борба срещу корупцията по високите етажи на властта в рамките на Консултативния съвет по национална сигурност.

По този начин ще разберем дали имаме волята да се справим с проблема с корупцията, добави тя.

Не смятаме да се връщаме в парламента, защото този парламент е изчерпан политически и морално заради безпринципната търговия с цел опазване на кворума. Ние сме различни, не искаме да участваме в това статукво, заяви Корнелия Нинова.

Номинацията на Данаил Кирилов за правосъден министър е лоша новина. Това е ясен знак, че правителството няма желание да преодолее проблемите в съдебната система. Той демонстрира всички лоши практики на законодателството, той е неспособен да чуе различен аргумент, дори от експерти, коментира по темата с номинацията на Данаил Кирилов Крум Зарков.

Не мога да се сетя за законодателен скандал, в който да не е бил замесен Данаил Кирилов. Номинацията му е скандална и абсурдна. Тя граничи с провокация към общественото мнение, сякаш правителството се опитва да тества докъде може да стигне търпението на българските граждани, каза още Зарков.

От своя страна Елена Йончева определи Цветан Цветанов като лицето на корупцията в България, цитирайки статия в един от германските вестници.

,,Освен това той се определи като "Цветанов плюс". Бихме искали да попитаме какво означава това? Дали означава, че той подготвя мащабни манипулации на изборния процес?'', попита говорителят на опозицията.

Водещи

Най-четени