Нинова: Гневът на премиера е пресилен 10.10 | 16:20

По думите на Нинова трябва да се замислим за реакцията.

От iNews.bg

Лидерът на БСП Корнелия Нинова определи гнева на премиера Бойко Борисов към европейската реакция за убийството на българската журналистка Виктория Маринова като пресилен.

По-рано днес премиерът изрази пред чуждите посланици у нас недоволство от международните реакции във връзка с убийството на журналиста Виктория Маринова. 21-годишен русенец е задържан в Германия по подозрение за убийството, което не е свързано с работата на жертвата.

По думите на Нинова трябва да се замислим за реакцията.

"Като поредната лъжа ще го окачествя и ще си повторя думите от понеделник, че сме обезпокоени от негативния образ на България, който се изгради за тези няколко дни чрез изказвания и позиции на европейска комисия, еврокомисари, Съвета на Европа, генералният секретар на ООН, това са изключително сериозни европейски институции и изразиха притеснения за образа  на България. На второ място, тогава казах и сега повтарям - притеснени сме от високото равнище на престъпност в България, страх и несигурност в хората от чувството за безнаказаност и най вече, най лошото за нас е, недоверието в институциите. Това е позицията ми от понеделник, повтарям я  и днес", коментира Нинова. 

Водещи

Най-четени