Нинова: Има въпросителни около актуализацията на бюджета 05.04 | 09:55

Нинова определи действията на управляващите в борбата с Covid-19 като хаотични

От iNews.bg

"Актуализацията на бюджета не я подкрепихме на първо четене и няма да я подкрепим на второ", това заяви в ефира на bTV лидерът на БСП Корнелия Нинова.

"Тази актуализация не решава проблемите, а ги задълбочава. Този бюджет не помага на засегнатите хора. Имаме поправка на поправката, днеска с маски, утре без маски. Мярката 60/40 не работи, всичко е вземайте кредити – но тези кредити трябва да се връщат. Има въпросителни около актуализацията на бюджета", заяви Нинова.

По отношение на извънредното положение лидерът на БСП заяви, че удължаването му е абсолютно неразумно и сресиращо за хората и икономиката. "Не сме искали да спре извънредното положение и да излязат хората по улицата. Предложихме в парламента то да се удължи до 30 април, а не до 13 май. Нека да го удължим с по-малко, но на 3 април да го удължиш до 13 май е абсолютно неразумно", заяви Нинова. 

По думите й парламентът трябва да продължи да работи, а  разпускането му е посегателство върху парламентарната република. На болните колеги Нинова пожела скорошно оздравяване, а за всички останали заяви, че трябва да продължат работата си.

Нинова определи действията на управляващите в борбата с Covid-19 като хаотични, а тези на президента Румен Радев - като последователни. "Той изисква прозрачност, справедливост, грижи се за обикновения човек, за доходите", заяви тя. 

Водещи

Най-четени