Нинова: Оставаме в опозиция, на ниво политики сме изключително различни 06.11 | 14:24

БСП ще подкрепя предложения на правителството, които съответстват на техните виждания

От Теодора Кокаланова

Бойко Борисов е лидер на партията, получила най-много гласове, така че отговорността и жертвите са при него. Оставаме в опозиция, но ще подкрепяме предложения на правителството, които съответстват на нашите виждания.

Това заяви народният представител Корнелия Нинова от "БСП – лява България" в парламента. По думите ѝ подготвящият се Програмен документ буди тревога. "Например запазването на социалните плащания на нивата, на които са сега, т.е. това означава замразяване на социалните плащания", подчерта Нинова. 

Според нея това противоречи на виждането на социалистите за отмяна на плоския данък. "В миналия парламент внесохме такова предложение, но не ни подкрепиха другите политически партии", обясни Нинова. По думите ѝ в предварителната програмна декларация е имало идея за продължаване на пенсионната реформа във вида, в който тя започна в предишния кабинет на ГЕРБ.

"Ще внесем нашите предложения и виждания като контрааргумент за такава реформа. За нас е по-важно, че на ниво политики оставаме различни и това е най-силният ни аргумент да бъдем опозиция и да представяме наши предложения", каза още Корнелия Нинова. 

Водещи

Най-четени