Нинова: Практика на БСП е да осигурява великденски надбавки 13.03 | 14:59

Има ръст в икономиката и повишена събираемост, отбеляза тя

От Теодора Кокаланова

"Необходимите 57,7 млн. лв. за великденски добавки за всички пенсионери са осигурени. Те ще бъдат преведени чрез трансфер от държавния бюджет към НОИ", съобщи председателят на социалната комисия Корнелия Нинова.

Тя категорично отрече критиките осигурените бонуси към пенсиите за Великден да са част от предизборната кампания. 

"Ако вървим по логиката на ГЕРБ, оттук нататък изобщо не трябва да правим социална политика, защото постоянно ще има избори", отбеляза Нинова. Тя припомни практиката през 2005-2009 г., когато БСП отново беше на власт, да се дават коледни и великденски надбавки.

"Миналата година, когато нямаше избори, дадохме коледни добавки на част от пенсионерите. Увеличиха се  парите за деца с увреждания, за ваучери за храна на работници", отбеляза още Нинова. И добави, че в програмата на БСП е заложена такава социална политика.

Корнелия Нинова заяви, че БСП изпълнява предизборните си ангажименти и няма вина, че евровотът е около Великден. Тя не отрече, че парите не са били предварително заложени в бюджета за 2014 г, но ситуацията в момента го позволява, тъй като през първото тримесечие на тази година има лек ръст в икономиката, предаде БТА. "За първите два месеца е отбелязана и повишена събираемост", уточни Корнелия Нинова. 

Водещи

Най-четени