Нинова: Цялата държавна машина се изправи срещу нас 30.05 | 10:20

Въпреки това спечелихме един мандат повече, заяви лидерът на БСП

От iNews

ГЕРБ загубиха повече от 100 000 гласа! Срещу нас беше изправена цялата държавна машина, купен вот и въпреки това ние увеличихме подкрепата си с още един мандат в Европарламента, но няма да казвам, че победихме. Не, ние загубихме тези избори.

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред БТВ.

Много хора ме убеждаваха да не подавам оставка, но моето чувство за отговорност не ми позволява това.

"Отношенията ми с Георги Гергов са напрегнати. Имаме различно отношение към политиката. След участието му в ЦУМ-гейт го помолих да напусне политиката", това обясни Нинова за разминаванията си с пловдивския лидер на БСП.

Привърженик съм на споделената отговорност. Навсякъде да се направят анализи на резултатите. Аз поех личната си отговорност от първо лице, казя тя.

Националният съвет подреди тази листа. Аз предложих друга. Националният съвет извади напред неразпознаваеми лица, Националният съвет вкара Станишев в листата - консолидирахме се, но защо не победихме, попита тя в отговор на въпрос за критиките на Ангел Найденов.

Истинските проблеми на тези избори е ниската активност, това ни делегитимира като партии, които представляваме българския народ, това е знак към всички, че не ни одобряват. Негативният вот се изля към всички партии чрез негласуването, обясни тя.

За тона на кампанията - това е клише, че сме водили негативна кампания, а не европейска. Апартаментгейт тръгна не от БСП, а от американците. Ние казвахме, че ГЕРБ са корумпирани, това негативна капания ли е?, попита тя.

Водещи

Най-четени