Нинова внася референдума срещу джендър идеологията 26.04 | 13:30

За нас битката за децата е кауза, тя е надпартийна и национална“, коментира партийният лидер на БСП

От iNews.bg

БСП инициира провеждане на референдум с въпроса "Подкрепяте ли обучение и възпитание на непълнолетни лица, свързани с промяна на пола и друг пол, освен мъжки и женски, в образователната система на България?" и днес Инициативният комитет внася официалната регистрация в деловодството на Народното събрание.

"От БСП не искаме да се допуска джендър идеологията сред децата и учениците. За нас битката за децата е кауза, тя е надпартийна и национална", коментира партийният лидер Корнелия Нинова.

"В Инициативния комитет се включиха авторитети, учени, адвокати, психолози, спортисти, авторитетни обществени личности, които се ангажират с тази кауза", добави тя.

Адвокат Владимир Шейтанов от Инициативния комитет посочи, че има пропуски в законодателството и заради това целта на референдума е да се подобри.

"Започваме събиране на подписи, за да се чуе гласът на обществото желае ли неговите деца да се занимава в училище със сексуални права и идентичност на деца в детската градина и първите класове на училището или искаме образователната система да остане ковачница на кадри", коментира той.

Водещи

Най-четени