Нинова ще дебатира с Борисов от дистанция 02.03 | 15:22

Стана ли премиер, София ще наложи вето при нови санкции срещу Русия, каза тя

От iNews.bg

Корнелия Нинова ще води дебат с Бойко Борисов от дистанция. Лидерът на БСП обяви, че ще задава въпроси на колегата си от ГЕРБ от всяка точка на България, в която се намира. Първият ще бъде по отношение на отмяната на санкциите срещу Русия.

Нинова отрече твърденията на Борисов, че го разиграва за дебата. "Принципна съм от началото до края - или лидерски дебат, или друг - не", заяви тя, цитирана от БНТ. Тя обаче подчерта, че е съгласна на сблъсък с лидера на ГЕРБ, но само, ако е между тях двамата директно. "Готова съм на дебат, ако той реши, когато където иска, но дебатът да е лидерски, принципен и за визията за България", посочи още председателят на БСП.

Попитана дали все пак ще има дебат между нея и Борисов до края на предизборната кампания, Нинова каза, че ще го провежда задочно оттук нататък. "От всяка точка на България, в която се намирам от утре, започвам да му задавам по един въпрос, изказвам моята теза и чакам неговия отговор", заяви тя.

"Ако БСП спечели изборите, ако бъда министър-председател, отивам в Брюксел и заявявам: "Г-да, следващият път, когато подложите на гласуване санкциите срещу Русия, България ще наложи вето". Чакам Ви, г-н Борисов, да изложите вашата теза по този въпрос", заяви Нинова, попитана какъв ще бъде първият въпрос към опонента ѝ.

Лидерът на БСП коментира темата след среща с ръководството на Камарата на строителите в България. По време на разговорите е обсъден въпросът за държавното финансиране в сектора, програмата за саниране, както и свалянето на санкциите срещу Русия и участието на български строителни фирми на руския пазар.

Водещи

Най-четени